viernes, 24 de diciembre de 2010

Un món més enllà: TIC

Han estat moltes setmanes de col·laboració. Moltes setmanes d'aprenentatge. Molta tecnologia. Moltes hores de dedicació. Molt de tot.

Però ara que arriba el final, ja ho començo a enyorar. Ens hem queixat, amoïnat, desanimat... tot el que us pugueu imaginar. Però també hem somrigut, après, conegut i comunicat. Què més podem demanar?

Aquesta assignatura m'ha obert a un món nou. El virtual. El coneixia només de passada, m'hi relacionava només amb la gent que ja coneixia presencialment. Ara en canvi he començat a establir connexions amb persones que no conec, i que potser no coneixeré mai. Una perspectiva nova. I m'agrada.

Suposava que seria quelcom fred i impersonal. Que equivocada que estava!!! La paraula i l'educació han pres un nou sentit molt més gran i d'alguna manera màgic.

Poder treballar amb algú allunyat de tu, és una experiència que recomano a tothom. No és fàcil, però és molt gratificant. Voldries poder comunicar-te en tot moment per poder exposar els teus dubtes més petits, i això no és possible. T'obliga a fer un esforç per resumir, per focalitzar els punts que realment necessites aclarir.

Tens la sensació que el que estàs fent no té sentit de grup fins que el teu treball es posa en relació amb el dels altres i aleshores és quan tot agafa sentit i significat.

El que més m'amoïna del resultat, és que després d'assimilar tanta informació, ja no saps realment el que surt de dins teu i el que no. És difícil tenir clares les paraules de les fonts. Tot i marcar citacions, enllaços, apuntar-te el que diu un i el que diu l'altre, llegir i rellegir el que escrius per tal de no deixar-te cap autor, els dubtes sorgeixen i esperes haver aconseguit un treball prou digne amb les teves pròpies paraules.

Però després d'haver engolit tanta informació diferent, però bàsicament semblant, amb idees que es repeteixen d'autor en autor, es fa difícil saber si has aconseguit donar una nova visió, un nou resultat prou allunyat, però també prou justificat de les paraules i conceptes estudiats.

Estem aprenent i al final això és el que importa: l'aprenentatge

2 comentarios:

  1. Molts bones festes
    Des dels Ptolomeu hem fet un video de presentació del projecte Reptes de les biblioteques amb els nous suports digitals.
    Desitgem que us agradi
    http://www.youtube.com/watch?v=Tuj_iK_AS9o

    ResponderEliminar